Hae
 

More From Region

 

Masada

Masada on yksi Israelin mielenkiintoisimmista ja suosituimmista matkailukohteista, johon liittyy tarina päättäväisyydestä ja vallasta, uskosta ja antautumisesta sekä kunnianhimosta ja traagisesta lopusta.  Masada on paikka, jossa kivien ja tulisten nuolten avulla käydyssä taistelussa hintana oli ihmishenkien menetys.

Tällä sivulla:

Masada

Masada sijaitsee jyrkkärinteisen vuoren huipulla, joka on yhtä laakea kuin tasainen katto. Vuoren huipulta näkyy lännessä autiomaamaisemaa ja idässä Kuollutmeri. Paikan henkeäsalpaava tarina kertoo Masadan puolustajien rohkeudesta ja heidän taistelustaan linnoitusta piirittäneitä roomalaisia vastaan. Tarina yhdistettynä muinaisiin maisemiin on kuin Hollywood-elokuva, täynnä jännitystä, taisteluita ja rakkautta.


Masadan linnoituksen rakennutti vuonna 30 eKr. kuningas Herodes, jonka arkkitehtuuri on jättänyt jälkensä ympäri maata. Ryhmä juutalaisia selootteja valloitti linnoituksen suuren roomalaisia vastaan käydyn kapinan alussa vuonna 68 eKr, ja Masadasta tuli heidän viimeinen turvapaikkansa. Roomalaiset valloittivat Masadan vuonna 72 onnistuttuaan ylittämään jyrkät vuorenrinteet sen länsisivulle rakentamansa suuren hyökkäysrampin avulla. Masadan huipulla asuvat 960 juutalaista sealoottia päätyivät tekemään joukkoitsemurhan ennen kuin antautuivat roomalaisille vuonna 73. Heidän tekonsa ovat jättäneet jälkeensä tarinan marttyyreiden rohkeudesta ja sankaruudesta. 


Masadan linnoituksen jäännöksistä on pidetty hyvää huolta ja ne on rakennettu uudelleen linnoituksen ja sen sankarillisten asukkaiden muistoa kunnioittaen.
Vaikuttavin Masadan rakennuksista on kuningas Herodeksen pohjoinen palatsi, joka on rakennettu kolmelle kiviterassille allaolevan kuilun päälle.  Palatsin lähellä on suuri roomalaisvaikutteinen kylpylä, jossa on värikkäät mosaiikkilattiat ja seinämaalauksin koristellut seinät.  Myös monet muut linnoituksen rakennukset kuten ylellinen läntinen palatsi, mikve (juutalainen rituaalikylpy), varastot, vartiotornit ja synagoga liittyvät Masadan historiaan, varsinkin niissä olevien säilytysastioiden, koristeltujen savitöiden, kääröjen ja kolikoiden ansiosta. 


Italialaiset asiantuntijat ovat entisöineet Masadan rakennusten seiniltä löytyneet kauniit seinäkaiverrukset ja -maalaukset myös tulevien sukupolvien iloksi. Linnoitus on suurin ja säilynein vielä jäljellä olevista roomalaisten piirityksen rakennelmista.


Masada sijaitsee todella korkealla, ja sinne pääsee kävellen kiemurtelevaa polkua pitkin tai vuoren alla olevasta turistikeskuksesta Masadan huipulle kulkevan köysiradan avulla. Turistikeskuksessa voi nähdä myös elokuvan Masadan historiasta, alueen pienoismallin ja arkeologisia löydöksiä esittelevän näyttelyn . 


Käynti Masadalla on jännittävä ja mielenkiintoinen kokemus. Linnoituksen henkeäsalpaava tarina ja arkeologiset jäännökset tuovat alueelle ainutlaatuisen ilmapiirin ja säilyttävät muiston sen mahtavasta menneisyydestä.  ”Traveler Magazine” -lehden lukijat äänestivät Masadan maailman parhaaksi turistinähtävyydeksi luokassaan vuonna 2000, ja UNESCO hyväksyi Masadan
Maailmanperintöluette loon vuonna 2001. 

 

 

Sites & Attractions

 
The museum is located near Kdumim Square and displays the history of Jaffa since the Ca...
Museum reenacting the construction of the first Khoma U-Migdal settlement and the chain...
Five sandstone pillars at the foot of the western cliff of the Amram crater, at the sou...
 

Accommodations

 
Mini Hotel Galileo,Tel Aviv ,offers 11 rooms and is located close to the Carmel Market,...
The Ron Hotel in Safed, offer 50 rooms and is located at the foot of the ancient Cita...
​The Spa Club hotel is the first spa hotel of its kind in the entire Dead Sea region. S...
 

VideoSideVWP

 
 

RelevantArticle

 
 

Events In Area

 
 

Nimetön

 
Kaupungit, kohteet ja maantieteelliset alueet