Hae
 

 More From Region

 

Masada

Masada on yksi Israelin mielenkiintoisimmista ja suosituimmista matkailukohteista, johon liittyy tarina päättäväisyydestä ja vallasta, uskosta ja antautumisesta sekä kunnianhimosta ja traagisesta lopusta.  Masada on paikka, jossa kivien ja tulisten nuolten avulla käydyssä taistelussa hintana oli ihmishenkien menetys.

Tällä sivulla:

Masada

Masada sijaitsee jyrkkärinteisen vuoren huipulla, joka on yhtä laakea kuin tasainen katto. Vuoren huipulta näkyy lännessä autiomaamaisemaa ja idässä Kuollutmeri. Paikan henkeäsalpaava tarina kertoo Masadan puolustajien rohkeudesta ja heidän taistelustaan linnoitusta piirittäneitä roomalaisia vastaan. Tarina yhdistettynä muinaisiin maisemiin on kuin Hollywood-elokuva, täynnä jännitystä, taisteluita ja rakkautta.


Masadan linnoituksen rakennutti vuonna 30 eKr. kuningas Herodes, jonka arkkitehtuuri on jättänyt jälkensä ympäri maata. Ryhmä juutalaisia selootteja valloitti linnoituksen suuren roomalaisia vastaan käydyn kapinan alussa vuonna 68 eKr, ja Masadasta tuli heidän viimeinen turvapaikkansa. Roomalaiset valloittivat Masadan vuonna 72 onnistuttuaan ylittämään jyrkät vuorenrinteet sen länsisivulle rakentamansa suuren hyökkäysrampin avulla. Masadan huipulla asuvat 960 juutalaista sealoottia päätyivät tekemään joukkoitsemurhan ennen kuin antautuivat roomalaisille vuonna 73. Heidän tekonsa ovat jättäneet jälkeensä tarinan marttyyreiden rohkeudesta ja sankaruudesta. 


Masadan linnoituksen jäännöksistä on pidetty hyvää huolta ja ne on rakennettu uudelleen linnoituksen ja sen sankarillisten asukkaiden muistoa kunnioittaen.
Vaikuttavin Masadan rakennuksista on kuningas Herodeksen pohjoinen palatsi, joka on rakennettu kolmelle kiviterassille allaolevan kuilun päälle.  Palatsin lähellä on suuri roomalaisvaikutteinen kylpylä, jossa on värikkäät mosaiikkilattiat ja seinämaalauksin koristellut seinät.  Myös monet muut linnoituksen rakennukset kuten ylellinen läntinen palatsi, mikve (juutalainen rituaalikylpy), varastot, vartiotornit ja synagoga liittyvät Masadan historiaan, varsinkin niissä olevien säilytysastioiden, koristeltujen savitöiden, kääröjen ja kolikoiden ansiosta. 


Italialaiset asiantuntijat ovat entisöineet Masadan rakennusten seiniltä löytyneet kauniit seinäkaiverrukset ja -maalaukset myös tulevien sukupolvien iloksi. Linnoitus on suurin ja säilynein vielä jäljellä olevista roomalaisten piirityksen rakennelmista.


Masada sijaitsee todella korkealla, ja sinne pääsee kävellen kiemurtelevaa polkua pitkin tai vuoren alla olevasta turistikeskuksesta Masadan huipulle kulkevan köysiradan avulla. Turistikeskuksessa voi nähdä myös elokuvan Masadan historiasta, alueen pienoismallin ja arkeologisia löydöksiä esittelevän näyttelyn . 


Käynti Masadalla on jännittävä ja mielenkiintoinen kokemus. Linnoituksen henkeäsalpaava tarina ja arkeologiset jäännökset tuovat alueelle ainutlaatuisen ilmapiirin ja säilyttävät muiston sen mahtavasta menneisyydestä.  ”Traveler Magazine” -lehden lukijat äänestivät Masadan maailman parhaaksi turistinähtävyydeksi luokassaan vuonna 2000, ja UNESCO hyväksyi Masadan
Maailmanperintöluette loon vuonna 2001. 

 

 

 Sites & Attractions

 
The winery was established in 2005 and it produces approximately 6000 – 7000 bottles an...
The winery was established in 1990 and it produces up to 10,000 bottles annually. The g...
The Boker Valley Farm is an isolated farm in Ramat Negev which grows wine grapes. The f...
The winery was established in 1999 and it produces around 10,000 bottles annually. The ...
The winery was established in 1999 and it produces up to 6,000 bottles annually. The wi...
 

 Accommodations

 
10-story hotel in the Old City within walking distance of the promenade and the beach, ...
The Herods Dead Sea hotel features a beautiful spa area, a VIP lounge, fine restaurants...
Leonardo Inn Hotel Dead Sea is a small and very quiet, with great food. Hotel all renov...
 

 VideoSideVWP

 
 

 RelevantArticle

 
 

 Events In Area

 
 

 Nimetön

 
Kaupungit, kohteet ja maantieteelliset alueet