Hae
 

 More From Region

 

Negevin autiomaa

Negevin autiomaa Israelin eteläisissä osissa kattaa yli puolet maan pinta-alasta.

Tällä sivulla:

Negevin autiomaa Israelin eteläisissä osissa kattaa yli puolet maan pinta-alasta.

Negevin autiomaa Israelin eteläisissä osissa kattaa yli puolet maan pinta-alasta. Aavikkomaisen luonteensa takia alue on harvaan asuttu, mutta siitä huolimatta Negev on tuttu historiasta. Aabraham rakensi kotinsa Be´er Shevaan ja nabatealaisten kamelikaravaanit kulkivat sen läpi arvokkailla kauppatavaroilla lastattuina. Näiden ja monien muiden asioiden ansiosta Negevistä on tullut yksi Israelin suosituimmista matkailukohteista.

Monet kansat ovat asuttaneet Negeviä varhaisista ajoista lähtien, kuten nomadit, kanaanilaiset, filistealaiset, edomilaiset, bysanttilaiset, nabatelalaiset, ottomaanit ja tietysti myös israelilaiset. Heidän taloutensa perustui lampaiden paimennukseen ja maatalouteen ja myöhemmin myös kaupankäyntiin.

Nabatealaisten tarina on erityisen kiintoisa. He olivat autiomaan valtiaita, jotka perustivat Maustetien nimellä tunnetun kauppareitin. Kamelikaravaanit kulkivat reittiä pitkin kantaen mausteita, hajuvesiä ja suolaa idän Jemenistä aina Gazan satamakaupunkiin saakka. Muut pysähdyspaikat olivat reitin varrella, ja niiden jäännökset kaunistavat yhä Negeviä, kuten Avdat, Mamshit ja muut.

Nykyaikainen israelilainen asutus Negevissä alkoi sata vuotta sitten, jolloin sinne perustettiin muutamia yhdyskuntia. Pioneereihin liittyi 11 muuta asutuspaikkaa, joiden rakentajat pystyttivät ensimmäiset talot yhdessä yössä. Israelin perustamisen jälkeen uuden maan ensimmäinen pääministeri David Ben Gurion edisti Negevin asutusta, ja hän itse muutti asumaan Sde Bokeriin. Myös muutama muu asutuspaikka perustettiin.

Negev luokitellaan aavikoksi vähäisen vuotuisen sademääränsä perusteella (alle 200 mm/vuosi), ja se on jaettu useisiin alueisiin. Aavikko alkaa pohjoisesta Be´er Sheva-Aradin hautavajoamasta, keskiosien vuoristosta sekä Aravasta ja Eilatista etelässä. Vaikka Negev on hedelmätön suurimman osan vuodesta, sen maisemat autioita ja jokiuomat kuivia, luonto täällä voi olla yllättävä. Pienestä sademäärästä huolimatta Negev peittyy talvella upeista kukista, kuten rehevistä kruunuvuokoista. Kovat myrskyt voivat aiheuttaa tulvia jokiuomissa.

Tämän päivän Negev on portti aavikolle. Se tarjoaa viehättäviä luontoelämyksiä, historiallisia ja arkeologisia kohteita, lähteitä ja jäänteitä maanviljelystä. Matkailu on kehittyvä elinkeino aavikolla, ja monet tutustuvat siihen jalkaisin, polkupyörällä tai nelivetoautoilla.


 

 Sites & Attractions

 
The winery was established in 2005 and it produces approximately 6000 – 7000 bottles an...
The winery was established in 1990 and it produces up to 10,000 bottles annually. The g...
The Boker Valley Farm is an isolated farm in Ramat Negev which grows wine grapes. The f...
​The Negev Museum of Art is located in the Old City of Be'er Sheva in a charming histor...
The winery was established in 2000 and it produces around 170,000 bottles annually. The...
The winery was established in 2006 and it produces 60,000 bottles annually, only 20,000...
 

 Accommodations

 
The Prima Palace offers a unique blend of modern surroundings with traditional atmosphe...
​In a pastoral ambience between tropical trees and roses greenhouses
 

 VideoSideVWP

 
 

 RelevantArticle

 
 

 Events In Area

 
 

 Nimetön

 
Kaupungit, kohteet ja maantieteelliset alueet