Hae
 

 More From Region

 

Kaupungit:

Eilatin koralliriutat

Mikään ei ole matkailijalle jännittävämpää, kuin maisema jossa kirkkaansininen vesi peilautuu taustalla kohoavia purppuralla värjäytyviä vuoria vasten. Eilat on yksi harvoista paikoista Israelissa, jossa vierailijat voivat nähdä tämän näyn auringon noustessa Moav-vuorten takaa ja laskeutuessa Eilat-vuorten taakse, jakaen lämpöään merelle, kaupungille ja sen asukkaille ja vieraille.

Tällä sivulla:

Eilatin koralliriutat Punaisenmeren vesissä on yksi maailman kauneimmista koralliriutoista. Sen sokkelot, lahdet, syvät kanjonit ja sen runsas kauniiden kalojen kanta, jotka uivat majesteettisten korallien ympärillä, tekevät siitä kansainvälisesti tunnustetun sukelluskohteen. Tämän vedenalaisen maailman taianomaisuus ja hiljaisuus on rauhoittava ja hurmaava kokemus.


Eilatin koralliriutta kattaa yli 1200 metriä rannikkoa, ja se on yksi maailman pohjoisimmista riutoista, ainoa lajiaan Israelissa, ja julistettu siksi luonnonsuojelualueeksi. Riutasta on tullut pyhiinvaelluspaikka meriluonnon tutkijoille sekä ammattilais- ja harrastelijasukeltajille ja snorkkeloijille. Riutta koostuu ensisijaisesta koralliseinämästä, joka jatkuu 3 – 4 metrin syvyyteen. Tämän takana on hiekkasärkkä, jossa on kaksi suurta kiveä, jotka tunnetaan nimillä Joosua ja Mooses, ja niiden takana on toinen koralliseinämä, joka jatkuu aina 35 metrin syvyyteen saakka. Kauniit korallit luovat värikkään puutarhamaisen muodostelman, jossa elää useita kalalajeja ja muita upeita merieläimiä. Tässä vedenalaisessa viidakossa on yli 270 erilaista korallilajia sekä pieniä elinpiirejä, joissa on jopa yli 2500 erilaista lajia, joista monet esiintyvät vain Punaisellamerellä. Näitä ovat merikilpikonnat, merisiilit, osterit, merivuokot, ravut, sienieläimet, mustekalat, seepiat, trooppiset kalalajit. Riutoilla viihtyy myös useita eloisia delfiinilajeja, jotka tekevät sukeltamisesta erityisen elämyksen.

Riutoilla on useita tunnettuja sukelluspaikkoja, kuten kaksi kiveä, Joosua ja Mooses, jotka voi saavuttaa suojelualueen pohjoispuolella olevaa erityistä siltaa pitkin, sekä Japanilainen puutarha alueen eteläpäässä. Sen nimi tulee yhtäläisyyksistä japanilaisten puutarhojen kanssa. Puutarha on parhaiten suojeltu sukelluskohde Eilatissa. Se kattaa yli 500 metriä pitkän alueen, joka laskeutuu kahteen eri syvyyteen.

Koska koralliriutta on monimutkainen ja herkkä ekosysteemi, mikä tahansa poikkeama sen tasapainossa voi aiheuttaa haitallisen ketjureaktion. Alueella on tarkat säännöt sen luonnollisen ekologisen tasapainon säilyttämiseksi. Siksi alueelle yhdellä kerralla pääsevien sukeltajien määrä on rajoitettu.

Suojelualueen ulkopuolella on kaksi muuta sukelluskohdetta. Näihin kuuluvat luolat, jotka ovat suosittu ja helppopääsyinen kohde lähellä Taban raja-asemaa. Niissä on kaksi vedenalaista reittiä, joista toisen voi kulkea läpi sukeltamalla.

Ankeriaspuisto, joka sijaitsee suojelualueen pohjoisosassa on suosittu alue, jossa sukeltajat voivat katsoa virrassa pystyyn nousevien ankeriaiden metsää.

Majakka sijaitsee pohjoisen rannan päässä, ja siellä on kaksi ympyränmuotoista sukellusreittiä, jossa on merkityt lähtöpaikat.

Veistospuisto näyttää mereen pystytetyiltä patsailta, ja sinne pääsee vain veneellä ja oppaan avustuksella. Alueella on myös taistelulaiva, joka on vuonna 1994 eteläisessä satamassa uponnut Israelin merivoimien alus.

Yksi kohteista on nimetty Paratiisiksi ja se sijaitsee lähellä taistelulaivaa, ja se on yksi useimmin vierailluista alueista.

Korallien kasvun tutkimusta ja kokeita tehdään yliopistossa, jonka rakennus on rannalla olevassa Interuniversity Institutessa. Toinen Israelin laivaston alus, Mosquito, upposi Korallirannan vastapäätä. Neptunuksen pöydät, joka tunnetaan myös nimellä Korallipöydät tai Veronica, sijaitsee eteläisellä rannikolla matkalla Tabaan. Tämä on verrattain suuri kohde, jossa korallit näyttävät muodostavan pöytiä , kun sukeltajat uivat niiden ylitse.

Rannikolla on monia liikkeitä, joista voit vuokrata sukellusvälineitä ja nauttia kauniista merenalaisista maisemista, jos osaat jo sukeltaa. Jos et vielä osaa sukeltaa, Eilatissa on kymmeniä sertifioituja sukelluskouluja, joissa opit sukeltamaan ja täyttämään unelmasi vedenalaiseen maailmaan tutustumisesta. 

Eilatin matkailuinfo tarjoaa matkailijoille tietoa ja suosituksia laitteiden vuokraamiseksi, suosituksia sukelluspaikoista sekä yleistietoa kaupungista ja sen matkailunähtävyyksistä. Matkailuinfo on pohjoisella rantakadulla osoitteessa Beit HaGeseher 8.

Puhelin: +972 8 6309111

 

 Sites & Attractions

 
THE MAX ENTERTAINMENT PALACE – 3 attractions for the entire family: EVO Show – a breath...
Five sandstone pillars at the foot of the western cliff of the Amram crater, at the sou...
​Marina Divers Dive Center - Located at Coral Beach, about five kilometers south of Eil...
The winery was established in 2001 and it produces approximately 6000 bottles
Diving and water sport center.
An activity center for birdwatchers, with an office that organizes tours of the beautif...
 

 Accommodations

 
The hotel is situated on the northern coast of Eilat and has a swimming pool, toddlers'...
The hotel has 127 luxury suites and 66 studio rooms, each with a kitchenette and a safe...
Family hotel close to the sea shore, and within a walking distance from the shopping ce...
The Isrotel Lagoona, the first “All Inclusive” hotel in Eilat, is located on the King S...
 

 VideoSideVWP

 
 

 RelevantArticle

 
 

 Events In Area

 
 

 Nimetön

 
Eilat