Hae

Lisää tältä alueelta

Kaupungit:

Eilat Punaisessameressä sukeltaminen

Israelin eteläkärjessä, Punaisenmeren kainalossa Akabanlahdessa sijaitseva Eilat lepää rosoisten punaisten vuorien ja kristallinkirkkaiden, vain lempeän pohjoisen tuulen väreilyttämien, vesien välissä. 

Ympäri vuoden lämmin ja kuiva ilmasto houkuttelee matkailijoita kylmemmiltä alueilta, mutta se tarjoaa myös suojapaikan lukemattomalle määrälle koralleja ja vain täällä esiintyviä kalalajeja.

Tällä sivulla:

Eilat Punaisessameressä sukeltaminen Eilatin kaupunki on hieno valinta sukelluslomakohteeksi. Punainenmeri on kapea ja pitkä sinisen veden kaistale, jota reunustavat vuoret, joiden keskikorkeus on 1000 – 1500 metriä, ja joiden korkeimmat huiput ovat yli 2500 metrin korkeudessa merenpinnasta. Punainenmeri on yhteydessä Intian Valtamereen Bab el Mandabin salmen, joka arabiaksi tarkoittaa Kyynelten porttia, ja Tiranin salmen kautta. Salmen vain 134 metrin syvyys estää kylmän veden pääsyn Intian valtameren syvyyksistä Punaisellemerelle.

 

 

Vaikka Akabanlahti lahti on hyvin kapea, leveimmästä kohdastaan vain 23,5 kilometriä, se on erittäin syvä, sillä sen syvin kohta on 1829 metrin syvyydessä, minkä ansiosta vesi on ympärivuotisesti tasaisen lämmintä, 22 – 28 ºC.

Punaisenmeren rannikkoa ympäröivät korallimuodostelmat, joissa on yli 1200 erilaista kalalajia ja yli 250 erilaista korallilajia. Alueen aavikkoilmasto takaa pitkän kesän ja paljon auringonvaloa, mikä on edellytyksenä korallien uusiutumiselle. 

 

Eilatista löydät maailmanluokan sukelluskohteet. Paikallisessa luonnonsuojelualueessa on yli 1200 metriä pitkä koralliriutta. Se on maailman pohjoisin koralliesiintymä. Sukeltajat ympäri maailman tulevat Eilatiin tutustumaan sen vedenalaisiin ihmeisiin.

Sukeltaminen on erittäin suosittua alueella, jossa Eilatissa on yli kymmenen sukelluskeskusta, ja yli 20 sukelluskohdetta, joista lähes kaikki voi saavuttaa rannalta. Eilatia käytetään usein tukikohtana Jordanian Akaban kaupunkiin tai Egyptin Siinain niemimaalle matkustettaessa. Et löydä tämän turvallisempaa ja sukeltajaystävällisempää kohdetta mistään päin maailmaa!

Eilat tarjoaa parhaan ympäristön sukelluskursseille. Siellä myönnetään muutamia tuhansia sukelluslupia vuosittain. Jos olet kiinnostunut sukelluksesta, mahdollisuudet ovat lukuisat. 

 

Luokiteltuja sukeltajia pyydetään esittämään seuraavat dokumentit:

 

1. Sukelluslisenssi – tunnetun sukellusjärjestön (kuten PADI, CMAS, NAUI, SSI, IANTD, TDI, ACUC, muiden muassa) kortti, jossa on nimi ja kuva.

2. Sukeltajan lokikirja – josta ilmenee, että olet sukeltanut viimeisten kuuden kuukauden aikana. Sukeltajia, jotka eivät ole sukeltaneet puoleen vuoteen pyydetään liittymään päivityssukellukseen ennen kuin he voivat osallistua muihin sukellusaktiviteetteihin.   

3. Sukeltajan vakuutus – erityinen sukeltajan vakuutus, joka kattaa painekammiohoidon tai minkä tahansa muun lääketieteellisen hoidon sukellusonnettomuuksien varalta. Vakuutuksen voi lunastaa sukelluskeskuksesta tai internetistä.

 

Luokitellut sukeltajat voivat liittyä päivittäisiin opastettuihin sukelluksiin missä tahansa Eilatin monista kohteista. Kokeneet sukeltajat, joilla on yli 20 sukelluskertaa, voivat vuokrata sukelluslaitteet ja sukeltaa alueella omatoimisesti.


Neljä suosituinta sukelluskohdetta ovat:


Japanilainen puutarha:

Japanilainen puutarha, joka sijaitsee lähellä meriobservatoriota, on kaunis yli 40 metrin pudotus, jossa on paljon kaloja ja korallia. Sukelluskohteeseen pääsee veneellä. Pudotuksen syvimmässä kohdassa noin 50 metrissä on hylky.


Hylky 'Satil': 
Nariseva, yli 30 metriä pitkä hylky, joka makaa pohjallaan 24 metrin syvyydessä, ja jonka masto on noin 12 metrin syvyydessä. Hylky on vanha Israelin merivoimien ohjusalus, joka upotettiin uuden sukelluskohteen luomiseksi.
Hylky upotettiin vuonna 1994. Se on noin 70 metrin päässä rannasta keula pohjoiseen päin.

 

Luolat:
500 metriä Egyptin rajasta pohjoiseen päin sijaitseva upea riutta tarjoaa sukeltamista hyvin matalassa viiden metrin syvyydessä. Luolat ovat koti sadoille sweepereiksi kutsutuille kalalajeille, jotka tulevat erittäin lähelle, kun uit riutan puolelta toiselle.

 


Delfiiniriutta:
Tässä upeassa kohteessa, Dolphin Reef, sukeltajat voivat sukeltaa varmistetulla alueella, jossa on delfiinejä niiden luontaisessa ympäristössään. Useimmat delfiinit ovat syntyneet delfiiniriutan alueella ja ne ovat erittäin ystävällisiä ja tuntevat hyvin oppaat.

 

Sukeltajat, joilla ei ole sukelluskokemusta voivat osallistua sukelluskurssille tai johonkin tutustumisohjelmaan. Eilatissa on hyvin sukeltajaystävällinen ympäristö sukeltamisen oppimiseen. Veteen pääsy on heti rannalta. Meri on aina tyyni, ja tuuli on hyvin kevyt ja näkyvyys erinomainen. Sukelluskursseille voi osallistua 12 vuoden minimi-iän täyttäneet.


Kurssit vaihtelevat yhden päivän ohjelmasta koko viikon kursseihin ja pitempiin.

Tutustumissukellus:
Tämä on ainutkertainen kokemus 8 – 80-vuotiaille ihmisille. Kuka tahansa voi osallistua – sinun täytyy vain osallistua lyhyeen opastustilaisuuteen, ja seurata ohjaajaa lyhyellä sukelluksella aina kuuden metrin syvyyteen yhdessä monista paikallisista sukelluskohteista. Ohjaaja hallitsee kaikkia sukelluslaitteita ja sukeltajan tarvitsee vain hengittää ja nauttia vedenalaisesta kierroksesta.

 


Tutustu laitesukellukseen:

Tämä yhden päivän ohjelma on sukelluskurssin ensimmäinen askel. Minimi-ikä on 12 vuotta. Ohjelma sisältää yhden luokkatunnin, yhden harjoitusjakson uima-altaassa tai hyvin matalassa rajatussa vedessä sekä avoimen veden sukelluksen yhdessä monista kohteistamme.

 


Laitesukelluskurssi/ Avoimen veden sukelluskurssi/ Edistynyt avoimen veden sukelluskurssi:
3/5/7 –päivän kurssit. Minimi-ikä on 12 vuotta. Tämä ohjelma sisältää tietojen kehittämistä, rajoitetussa vesitilassa harjoittelua ja avoimen veden sukelluksia. Kurssilla luokitellaan sukeltajia 12/18 ja 30 metrin sukelluksiin.


Edistyneempää sukellusharjoittelua hakevat sukeltajat löytävät sitä helposti Eilatin monista sukelluskeskuksista, jotka kouluttavat sukeltajia kaiken tasoisiin sukeltajalisensseihin, sisältäen teknisen sukelluksen 100 metrin syvyyteen saakka. Tarjolla on myös ohjaajakursseja.

Eilat tarjoaa paljon kaiken tasoisille sukeltajille.

Toivomme, että valitset sen seuraavan lomasi kohteeksi.

Paikat & Nähtävyydet

Diving and water sport center
Park with unique desert scenery. Hikes and driving tours among the red granite stones a...
Pools attract wide variety of birdlife, including ducks, plovers, yellow wagtails, red-...
Black pyramid near Eilat's Hayam Mall. The cinema includes a huge screen, sophisticated...
The underwater observatory offers aquariums rich in marine life and coral, as well as s...
Mobile underwater observatory in the bottom of a sightseeing ship. A cruise on it combi...

Majoituspaikat

The hostel is located close to the beach, the city's entertainment centers and nightlif...
The hotel faces the marina and offers a variety of rooms of various standards, some wit...
The renovated hotel is located on the shore of the Red Sea on the promenade a short wal...
Hotel with suites suitable for families of four to six persons. Each suite has a well-e...

Tähän liittyvät artikkelit

Eilat