Hae

Lisää tältä alueelta

Kaupungit:

Yleistiedot

Eilatin kaupungista on vuosien varrella tullut ylivoimainen lomakohde, jonka hotellit ja rannat täyttyvät israelilaisista lomailijoista ja matkailijoista eri puolilta maailmaa, jotka tulevat rentoutumaan maan eteläisimmässä paikassa.

Tällä sivulla:

Eilat
Talvisin sinne saapuu matkailijoita lähinnä Euroopasta, jotka haluavat lomaltaan lämmintä ja miellyttävää ilmastoja, kun taas kesäisin kaupungin täyttävät israelilaiset. Tämän pienen kaupungin salaisuus on sen sijainnissa Eilatin lahden pohjoisosassa. Kuuman ilmaston ja trooppisen meren yhdistelmä ja henkeäsalpaava graniittivuorien ympäristö on tehnyt siitä ympärivuotisen matkailukohteen.

 

Eilatin sijainti on tehnyt siitä strategisesti merkittävän paikan useasti historian aikana. Se on ollut tärkeä satama jo kuningas Salomonin (joka rakensi suuren laivaston, joka lähetettiin Ophiriin), nabatealaisten, roomalaisten, arabien ja ristiretkeläisten aikana, jotka kaikki hallitsivat Israelin aluetta.

 

Nykyaikainen Eilatin kaupunki perustettiin vuonna 1950. Alkuvuodesta 1950 uuteen kaupunkiin rakennettiin satamalaituri, josta kehittyi satama ja uuden kaupungin talouden kivijalka. 1960-luvun loppuun mennessä kaupungissa alettiin kehittää matkailuelinkeinoa, ja tänä päivänä Eilat on paratiisi matkailijoille ja lomailijoille.

Lahti on yksi sen tärkeimmistä nähtävyyksistä, kiitos kauniiden hiekkarantojen, vesiurheilumahdollisuuksien ja joidenkin maailman parhaiden sukelluskohteiden. Kaupungin eteläpuolella on Korallien suojelualue, jonka riuttojen välissä ui upeita trooppisia kaloja. Suojelualueella on myös vedenalainen observatorio, jonka merimuseossa on lumoava kokoelma merieläimiä. Observatorion lähettyvillä on Delfiiniriutta, jossa on vakituinen delfiinikanta.


Kaupungin lukuisat ja monipuoliset ravintolat sopivat kaikkiin makuihin. Siellä on myös clubeja, värikkäitä kauppoja ja pohjoisrantaa seuraileva rantakatu, jossa on kesäisin vilkas basaari. Nuorille ja perheille on omia kohteita, kuten huvipuisto, uusi “Kuninkaan kaupunki” (koko perheen hi-tech-teemapuisto, joka perustuu raamattuun ja sen tarinoihin). Eilatissa on myös IMAX-elokuvateatteri, jossa esitettään 3-D-elokuvia, sekä monia muita vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.


Aravan alue kaupungin pohjoispuolella sekä Eilat-vuoret ovat kuivaa aavikkoa. Paljaiden vuorien välissä on monia luonnonkauniita paikkoja sekä arkeologisia ja historiallisia kohteita, jotka tekevät Eilatista hyvän lähtöpisteen alueeseen tutustumiseksi erikoisretkillä, kuten kamelivaelluksilla, maastoautoretkillä ja muilla tavoilla.

Lisätietoa: http://www.eilat.com/ 
 

 

 

 

Paikat & Nähtävyydet

Diving and water sport center
Five sandstone pillars at the foot of the western cliff of the Amram crater, at the sou...
The underwater observatory offers aquariums rich in marine life and coral, as well as s...
Pools attract wide variety of birdlife, including ducks, plovers, yellow wagtails, red-...
Park with unique desert scenery. Hikes and driving tours among the red granite stones a...
Black pyramid near Eilat's Hayam Mall. The cinema includes a huge screen, sophisticated...

Majoituspaikat

Family hotel close to the sea shore. The hotel has standard rooms with a balcony, suita...
Luxury hotel offering both suites and family rooms, all facing the sea or the swimming-...
The hotel has standard rooms for families of four, as well as deluxe rooms on the 4th t...
The hostel is located close to the beach, the city's entertainment centers and nightlif...
Eilat