Hae

Lisää tältä alueelta

Kesarea

Kesarea on menneisyyden ja tulevaisuuden kaupunki, uusi vastakohta muinaiselle. Uutta Kesareaa komistavat upeat nykyaikaiset talot, ja vanha Kesarea tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisten ja vaikuttavien rakennusten rauniot. Golffarit voivat nauttia rehevistä väylistä samalla kun hevoskilpailut käynnistyvät kansallispuiston valtavassa hippodromissa. Modernin Kesarean naapurustot ovat hiljaisia ja rauhallisia nykyaikaisen arkkitehtuurin kehtoja, mutta vanha Kesarea vilisee turisteja, jotka ovat saapuneet katsomaan menneisyyden ihmeitä, jotka rakensi yksi muinaisen maailman suurimmista rakennuttajista, kuningas Herodes.   

Tällä sivulla:

Kesarean muinaismuistojen puisto on yksi Israelin vaikuttavimmista puistoista, jossa on ainutlaatuisia rakennuksia eri aikakausilta. Ne ovat hiljainen muistomerkki mullistuksista, jotka ovat kohdanneet Kesareaa viimeisten 2300 vuoden aikana. 50 hehtaarin alueella on rinta rinnan arkkitehtonisia jäänteitä hellenistiseltä aikakaudelta (3. vuosisadalta eaa.) aina ristiretkien aikakauteen (1100-luvulta), jolloin Kesarea oli satamakaupunki ja palveli useita vuosia Israelin pääkaupunkina. Keisari Augustus, jonka mukaan kaupunki on nimetty, lahjoitti sen kuningas Herodekselle. Herodes rakensi sinne suuren sataman lisäksi kylpylöitä, temppeleitä ja viihderakennuksia. Bysanttilaisella kaudella Kesarea oli tärkeä kristittyjen keskus. Varhaiset kristinuskon oppi-isät (Eusebios Kesarealainen ja Origenes) asuivat siellä, ja kristillisen perinteen mukaan täällä käännytettiin ensimmäinen kuvienpalvoja, roomalainen sadanpäämies Kornelius. Ristiretkien aikakaudella kaupunki linnoitettiin muurein ja portein, jotka myöhemmin tuhoutuivat mamelukkien valloituksessa 1200-luvulla. 

Kierros muinaismuistojen puistossa on kuin kävely läpi pitkän tarinan, jossa kulkija voi aistia kuinka antiikkisten rakennusten välissä kulkeneet ihmiset elivät satoja vuosia sitten. Vierailija voi myös nauttia nykyaikaisista, moderneista kokemuksista, kuten kiehtovista musiikkiesityksistä kauniissa Roomalaisessa teatterissa. Puistossa voi myös kävellä muurien ja tornien ympärillä, vaellella linnoituksen ja lukuisten temppelien raunioilla, katsella hevoskilpailuja hippodromilla, vierailla antiikin aikaisessa satamassa ja pienellä taiteilijoiden aukiolla ja tutustua kaupungin menneisyydestä kertovaan, tietokoneella tehtyyn 3D-simulaatioon. Satamassa järjestetään useita kulttuurifestivaaleja ympäri vuoden, ja se tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja, kuten historiallisia arvoituksia, retkiä nelivetoautoilla, maaliammuntaa erilaisilla aseilla, paintballia, taijia rannalla, tooga-työpajoja ja aarteenmetsästystä. Kesarean rannat tarjoavat luonnonkauneutta, ja sukelluksen harrastajat voivat tutustua vedenalaisiin muinaismuistoihin arkeologisessa puistossa sataman vieressä.  

Muinaismuistojen rinnalla on nykyaikaisia kahviloita, viehättäviä ravintoloita, romanttisia sopukoita ja hiekkarantoja. Akvedukti, joka toi vettä Kesarean kaupunkiin on vain yhdeksän kilometrin päässä. Muinaismuistojen puiston vieressä on sisämaakaupunki Caesarea, joka on saanut nimensä antiikin ajan kaupungilta. Kaupunki on täynnä aktiviteetteja, kuten golfkenttiä, hemmottelevia kylpylöitä ja tasokkaita hotelleja. Siellä ovat myös Ralli Art -museo sekä historiallinen kohde, jossa on suurenmoisen palatsin jäänteet. Niihin kuuluvat mosaiikkilattia hienoine lintuaiheineen sekä ainutlaatuinen pöytälevy lasi- ja kultaupotuksin.

 

 

 

Paikat & Nähtävyydet

Museum reenacting the construction of the first Khoma U-Migdal settlement and the chain...
Reconstruction of the well where Abraham watered his flock. Next to it is a well from a...
The museum is located near Kdumim Square and displays the history of Jaffa since the Ca...

Majoituspaikat

Hostel near the photography museum in the Tel Khai industrial park. Some rooms face an ...
Large, veteran hotel, with rooms facing the scenery of Eilat Bay. The hotel has a healt...
A luxury hotel with 300 rooms and suites overlooking the Red Sea and a swimming pool. T...
Hotel in the center of Eilat. Some of the rooms have a patio facing the outdoor swimmin...
Välimeren rannikko