Hae
 

 More From Region

 

Haifa

Haifa on Israelin kolmanneksi suurin ja yksi kauneimmista kaupungeista, jolla on paljon tarjottavaa kävijöille. Kaupungissa on maan suurin satama, erityisen vilkas uimaranta ja siellä sijaitsee Bahai-uskon maailmankeskus. Runsaiden luonnonalueiden ympäröimänä kaupunki koostuu mielenkiintoisesta sekoituksesta moderneja ja vanhoja asuinalueita, kirkkoja ja moskeijoita sekä vuoria ja merta.

Tällä sivulla:

Haifa

Haifa on monipuolinen kaupunki, jonka useat ainutlaatuiset erityispiirteet tekevät siitä vastuttamattoman käyntikohteen. Merenläheisyys ja vilkas satama lisäävät kaupungin viehätysvoimaa. Vilisevä satama houkuttelee kauppiaita, asiakkaita ja turisteja. Kauniit uimarannat ovat suosittuja urheilu- ja vapaa-ajan kohteita, ja ne ovat aktiivisessa käytössä kesäviikonloppuisin. Tämän lisäksi mainioiden olosuhteiden ansiosta rannat ovat Israelin huippupurjehtijoiden käytössä ja niillä pidetään purjehdus- sekä muita urheilukilpailuja.

Koska Haifan väestö koostuu kolmen suuren uskonnon sekä monien vähemmistöuskontojen kannattajista, kaupunkia pidetään suvaitsevuuden ja rinnakkaiselon symbolina. Väestöstä yhdeksän prosenttia on arabeja (muslimeja ja kristittyjä), joiden asuinalueita on pääosin kolme: Khalisa, Abas ja kuuluisa Wadi Nisnas, jonka viehättävät kujat ovat turistinähtävyys. Täällä pidetään myös vuosittainen ”The Holiday of Holidays”, joka juhlistaa kaupungin erityistä elämäntapaa.

Myös Haifan kristitty väestö monine kirkkoineen näkyy kaupungin kuvassa. Kikar Paris -aukiolla (Parisin aukio) sijaitsee maroniittikirkko, jonka vieressä on profeetta Elialle omistettu karmeliittakirkko, jonka läheisyydessä taas sijaitsee kreikkalaisortodoksisen seurakunnan Neitsyn Marian kirkko. Allenby Streetillä sijaitsevalla Sacre Coeurin katolisella koululla on hyvinhoidettu puutarha ja kaunis rakennus, ja sen edessä on vaikuttavia patsaita Neitsyt Mariasta. Kristityille pyhän karmel-vuoren huipulla sijaitsee Stella- Maris- Karmeliittalvostari. Luostarin barokkityylisessä kirkossa on luola, jonka uskotaan kristittyjen perinteiden mukaan olevan profeetta Elian hauta. Luostarissa on myös pieni profeetta Elian elämälle omistettu museo. Kirkon läheisyydessä on myös hostelli, joka toimii monien kaupungissa vierailevien pyhiinvaeltajien yöpymispaikkana.

Kaupungin uskonnollinen mosaiikki ei kuitenkaan lopu tähän. Haifan Kababir-asuinalueella sijaitsee Israelin ainoa Ahmadyya-muslimien yhteisö. Ahmadiyya-liike on 1800-luvulla perustettu Intiasta lähtöisin oleva islamin suuntaus, joka edistää kansojen välistä rauhaa ja vastustaa uskonnollista pakkovaltaa. Yhteisön suuressa moskeijassa on rukoushuoneen lisäksi ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva näyttely liikkeen historiasta ja merkittävistä tapahtumista.

Haifan suvaitsevaisuus eri uskontoja kohtaan ulottuu Baha’i-uskontoon, jonka maailmankeskus sijaitsee kaupungissa. Baha’i-usko on kehittynyt baabilaisuudesta, joka puolestaan erosi iranilaisesta islamuskon shiialaisuuden muodosta vuonna 1844. Baha’i-maailmankeskus on Karmel-vuoren juurella sijaitseva suuri ja kauniisti suunniteltu rakennus, joka on kuuluisa upeista puutarhoistan.
Alueella on mm. upeasti suunnitellut “Riippuvat puutarhat”, jotka ulottuvat noin kilometrin matkan Louis Promenadea pitkin aina Ha-Gefen Streetille asti. Keskuksessa sijaitsee vaikuttava kultakupolinen Bábin, uskonnon perustajan, hautapyhäkkö. Näitä viehättäviä maisemia voi ihastella päiväsaikaan kauniissa puutarhoissa kuljeskelemalla, mutta kokemus on yhtä vaikuttava myös iltaisin, jolloin kauniin valaistuksen ansiosta voi nauttia puutarhojen rauhallisesta ja romanttisesta tunnelmasta.

Bahain puutarhan juurella sijaitsee maalauksellinen German Colony -kaupunginosa, jonka saksalaiset Templers-uskontokunnan jäsenet rakennuttivat 1800-luvulla tullessaan perustamaan kristittyä yhteisöä Pyhään maahan. Kauniit kivitalot tekevät alueesta hurmaavan ja luovat sille romanttisen ilmapiirin. 

 
Kaupunkiin voi tutustua myös jalkaisin “Step Tours” -reittien ansiosta. Neljä merkittyä kävelyreittiä alkavat Yefe Nof (Panorama) -kadulta ja jatkuvat aina uimarannoille asti. 
Myös luontoon voi tutustua jalkaisin. Luontoreitit laskeutuvat vuorta pitkin seuraten alueen jokia Ezov, Akhuza, Lotem ja Si’akh. Rannikolta pääsee helpoiten vuorille kaapeliradan avulla tai Carmelitin kyydissä, joka on Israelin ainut maanalainen (metro) ja jonka reitti päättyy Karmelin alueelle. Alueella on tutustumisen arvoinen Gan ha’Em -puisto (“Äidin puisto”), jonka jälkeen voi kävellä Louis Promenadea pitkin ja ihastella meren syleilemän kaupungin lumoavia näkymiä.

Karmelin alueella on satoja vaellus- auto- ja pyöräilyreittejä sekä maalauksellisen kauniita kohteita, jotka odottavat löytymistään .

 

 Sites & Attractions

 
The winery was established in 2006 and it produces around 20,000 bottles annually. The ...
The winery was established in 1998 and it produces approximately 100,000 bottles annual...
The winery was established in 2008 and it produces approximately 3,000 – 5,000 bottles ...
The winery was established in 2006 and it produces approximately 4,000 bottles annually...
The winery was established in 1999 and it produces approximately 75,000 bottles annuall...
The winery was established in 2003 and it produces approximately 100,000 bottles annual...
 

 Accommodations

 
A beautiful suites complex planted in the heart of a peace
​Luxury compound containing two luxury suites with all the amenities. Large pool area h...
 

 VideoSideVWP

 
 

 RelevantArticle

 
 

 Events In Area

 
 

 Untitled

 
Välimeren rannikko